Forum Anasayfası Forum Anasayfası > İslam ve Tasavvuf > Saklı Gerçekler
  Aktif Konular Aktif Konular
  Yardım   Takvim
  Kayıt Ol Kayıt Ol              Giriş Giriş

Barnabas İncili

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Barboros Açılır Kutu Gör
Simge

Lise

19 Kasim 2008
Anakra
Aktiflik
Seviye
Deneyim
  Alıntı Barboros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Barnabas İncili
    Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2009 Saat 11:55pm

İncil?

Havarilerin dağıttığı ve tarihin 313'i vurduğunda Romada kabul edilen Hristiyanlığın kutsal kitabı ya da durun durun kitapları...

İncil; öyleki her biri aynı hedefe ancak farklu rivayetlerle koşmuştur.
325 tarihinde yani Romanın bu dini ve kitabı kabul etmesinden yaklaşık 12 yıl sonra bi hayli çoğalmıştı İncil(ler).

Ve buna dur diyen konsül 4 tane seçti içinden bunların.

Ancak içlerinden bir tanesi vardıki bhasediyordu, haber veriyordu son büyük pygamber gelecek diye Ahmed adında.Okuyanlar ölüdürldü, zülum edildi bu İncili.

Barnabas dı adı bu kitabın.Ancak kalamamışdı masanın üstünde.Ve öyle ki yıkmışdı kabul edenleri ve okuyanlar ve son çağrıyı yapamadan....

Düzenleyen Barboros - 24 Ocak 2009 Saat 11:55pm
Yukarı Dön
ßeyazsapkalı Açılır Kutu Gör
Simge

İlköğretim

19 Eylul 2008
öğrenci
Aktiflik
Seviye
Deneyim
  Alıntı ßeyazsapkalı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2009 Saat 7:13pm
EE son çağrıyı yapmadan yarıda ßırakıyosun
Yukarı Dön
Barboros Açılır Kutu Gör
Simge

Lise

19 Kasim 2008
Anakra
Aktiflik
Seviye
Deneyim
  Alıntı Barboros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2009 Saat 7:37pm
Ucun açık tarafı sana kalmış ßeyazsapkalı hocam.
O çağrı herkese göre değişir.Takdir sizin.
Yukarı Dön
CWKaRaHiTaY Açılır Kutu Gör
Simge

İlköğretim

27 Ocak 2009
FiLiSTiN
Aktiflik
Seviye
Deneyim
  Alıntı CWKaRaHiTaY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2009 Saat 8:42am
Dün akşam Ülke TV'de bir program vardı orada seyrettim.Hakikaten ilginç bir mesele.Peşine düşenlerin hayatını karartıyorlarmış diye biliyorum...
Yukarı Dön
Barboros Açılır Kutu Gör
Simge

Lise

19 Kasim 2008
Anakra
Aktiflik
Seviye
Deneyim
  Alıntı Barboros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2009 Saat 10:56am
Yani şuan için peşine düşme olayları olacağını zannetmiyorum ancak eski deöenlerde özellikle bu olayın olduğu dönemlerde o İncili bilen veya destekleyen insankarın öldürüldüğünü biliyorum.

Kim bilir belki hala bu İncil'i savunan insanlarda vardır?
Yukarı Dön
Lilith Açılır Kutu Gör
Simge

Üniversite

27 Aralik 2008
Aktiflik
Seviye
Deneyim
  Alıntı Lilith Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2010 Saat 9:13pm
Kuran'a en yakın kutsal ol-amaya-an kitap kabul ediliyor.
Ayrıca 'incil nüshalarından aslına en yakın olanı' deniliyor bir grup tarafından ama ne derece doğru bilinemez bence..
Ancak dindar hıristiyanlar böyle bir incil'in varlığını kabul etmiyorlar sahte olduğunu düşünüyorlar..
edit: incil nüshalarından 'aslına' en yakın olanı..

Düzenleyen Lilith - 08 Temmuz 2010 Saat 10:27pm
Hayaller konuşmaz. Bana bir şarkı söyle..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör